Resum reunió Associats-Rectorat del dia 21 de maig

Resum de la reunió de l’Assemblea de professorat associat de la Universitat de València amb el rector:

Punt 1
La vicedegana de professorat, ens parla de l’estabilització de 3 places de professors associats a través de la transformació de 3 places de la Ramón i Cajal. Un membre de l’Assemblea diu que aquesta és una mesura que en una reunió es va dir que no passaria d’aquesta manera. De tota manera davant la magnitud del problema del decret 14/2012 aquesta informació ens sembla bastant irrellevant.

Punt 2
El rector informa sobre la renovació total l’any que ve en els departaments amb necessitats docents. És a dir, depenent de les necessitats de cada departament, les places de PDI temporal seran modificades (tema del pas de Diplomatura i Llicenciatura a Grau). No comenta res sobre les conseqüències del Decret en les mateixes necessitats.
Diu que aquesta reestructuració afectarà els PA estructurals, d’incidència i de salut.

Punt 3
Aprofitant que hi ha un representant econòmic, un membre de l’Assemblea li comenta l’aparició del nou Pla de Reequilibri de la Generalitat Valenciana en el capítol IV i VII. On parla de les rebaixes de les subvencions, en particular a la Universitat Pública. La contestació d’aquest no és altra que la de ja ho estudiaran més en profunditat, que la reunió d’avui no era per tractar aquests temes.

Punt 4
Reitera que el Reial Decret no l’ha imposat ell i que per descomptat és d’obligat compliment per part seva. Si no ho complís poden caure-li 1’5 anys de presó i 10 anys d’inhabilitació. Un altre membre suggereix que per evitar la presó podria DIMITIR. D’aquesta manera posaria a tota la comunitat universitària de la seva part, ja que la dimissió estaria sostinguda en què no pot aplicar un Reial Decret que va en detriment dels membres (PDI, estudiants, PAS, etc.) als quals representa. Seria un mal record sobre ell que fos el rector que major retallada ha permès a la Universitat.

Punt 5
A causa de la seua atapeïda agenda se li comunica que si cal podem realitzar reunions a la tarda o a la nit, ja que la seva disposició és la de quedar amb nosaltres (PA associats) per poder atendre les nostres sol · licituds.

Punt 6
Els professors contractats doctor i els ajudants doctor no té clar com es veuran afectats amb les retallades. De moment no saben res d’aquest tema. Tampoc dels becaris.

Punt 7
Es parla de la conciliació familiar, però tampoc es diu res clar. Creu que és una bona proposta però tampoc es concreta res.

Punt 8
Es comenta des de l’Assemblea el tema de passar els PA de 6 +6, 4 +4, 5 +5 a tots 3 +3. És una possibilitat que tenen estudiada. Però seran els propis departaments qui decideixin si això es fa o no.

Punt 9
Es parlen de les tesis doctorals i si les hores de la seva direcció es computaran en el repartiment d’hores posterior.

Punt 10
Es parla sobre augmentar el límit de matrícules d’honor com una forma de pressió i així poder forçar que la matrícula de l’any que ve els surti més barata a més alumnes.

Punt 11
S’informa sobre la disponibilitat del rector a fer noves convocatòries amb els PA. Creu que són “constructives”.

Punt 12
Es parla d’ajornar, retardar el decret 1 any. Entra dins de les possibilitats.

Punt 13
Informa sobre la reunió de la CRUE el dimecres i posteriorment d’una altra reunió -divendres- que realitzarà amb els directors de departament i els degans per informar sobre les mesures que s’adoptaran.

PUNT 14. El rector emplaça l’assemblea a fer-li arribar per escrit les propostes que
considerem poden ser negociables amb l’equip rectoral per minimitzar l’efecte de
l’aplicació del Decret Wert en relació als col.lectius d’associats i d’estudiants.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Informació, Vaga. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Resum reunió Associats-Rectorat del dia 21 de maig

 1. Miquel ha dit:

  Aquesta excusa de la pena que li podria caure si decideix no aplicar el decret és una solemne disbarat. Que diga quin article del Codi penal s’aplica en aquest cas.
  D’acord amb l’art. 9.4 del RD 898/1985 el règim de dedicació del professorat universitari a temps complet és de 24 crèdits. A la UV sempre s’ha aplicat el límit de 22. Està el senyor rector entre reixes per això? En el cas del TEU es preveu una dedicació de 36 crèdits i a la UV mai n’han fet més dels 22 del règim general. Ha passat alguna cosa?
  Moltes universitats han decidit no aplicar el decret per al curs que ve, ja que n’està pendent el desenvolupament reglamentari i hi ha massa qüestions pendents de concreció.
  Sorprén l’afany de l’actual equip rectoral de la UV per a dur la pràctica la política universitària de la FAES. És per convenciment?

  • El Decret Wert fa inútils els rectors ha dit:

   Sí, la seva política sembla aplicar el Decret Wert a tots menys als catedràtics que no arriben als cinc sexennis, que passaran tots a 16 també.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s