Una simulació feta per alumnes de socials dóna compte de l’increment de taxes universitàries

Ahir divendres, alumnes d’Estructura social del País Valencià van realitzar un exercici de simulació de l’increment de les taxes que implica l’aplicació del Decret 14/2012.
Actualment, un crèdit de primera matrícula a la Facultat de Socials val aproximadament uns 13€, que, segons el ministre Wert, suposen el 15% del total del cost. Amb l’aplicació del RDL 14/2012, que ahir van convalidar les Corts espanyoles, les CCAA han d’incrementar el preu per a situar-se entre el 15% i el 25% del cost. Si la Generalitat valenciana opta pel punt mitja del 20% i, sent generosos, a la banda baixa de les segones i terceres matrícules, els preus dels crèdits a la Facultat de Ciències Socials seran, aproximadament, els següents:

  • Primera matrícula: 17€ per crèdit.
  • Segona matrícula: 34€ per crèdit.
  • Tercera matrícula: 68€ per crèdit.

Aixó significa que la matrícula d’un curs complet de 60 crèdits es mourà, aprox., entre un mínim d’uns 1.020€ (per a un curs complet de primera matrícula) i un màxim d’uns 4.080€ (per a un curs complet de tercera matrícula).

Amb eixos marges i increments, l’argument de les beques que ajuden a salvar els forts increments de preus és falaç, si més no perquè els estudiants i estudiantes que han de pagar preus de segona o tercera matrícula (que són els preus que expulsen del sistema universitari), és ben probable que no tinguen dret a beca (pels suspensos).

Aquesta entrada ha esta publicada en Informació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s