Acta de la III Assemblea

Al Saló d’Actes Joan Fuster de la Facultat de Geografia i Història dela Universitat de València. Avda. Blasco Ibáñez, 28, València, sent les 19.15h del dia 10 de maig de 2012, comença l’assemblea amb el següent ordre del dia.

 1. Aprovació, si escau, de l’Acta de l’Assemblea Anterior (de dilluns, 7 de maig).
 2. Informació de la Comissió d’Organització sobre les converses tingudes amb els col.lectius d’estudiants.
 3. Informació de la Comissió de Vaga sobre les converses tingudes amb els sindicats.
 4. Acord General de l’Assemblea sobre el procediment per fer efectiva la negativa a presentar les actes d’avaluació a final de curs.
 5. Aprovació de data d’inici de la Vaga Indefinida, en funció de les conclusions de les converses amb els sindicats.
 6. Aprovació d’un calendari de mobilitzacions: manifestacions, concentracions, etc.
 7. Debat sobre les mesures per part del Rectorat de la Universitat que l’Assemblea acceptaria per desconvocar la Vaga.
 8. Aprovació d’un comunicat de premsa.
 9. Articulació de la col.laboració amb els altres col.lectius de la comunitat universitària, als que animem a sumar-se a la convocatòria de Vaga Indefinida.

Pel que fa al punt primer, l’acta anterior és aprovada per unanimitat.

La resta de punts del l’ordre del dia, han estat tractats de manera global i integrada i no se seguix l’ordre del dia fil per randa.

El Company Carles Sirera exposa les converses mantingudes amb els representants de l’alumnat els quals també estan presents en l’assemblea, i exposa que han estat positives i trasllada la preocupació de l’estudiantat sobre si hi haurà o no exàmens. Per a ells es tracta d’un dilema: si no hi ha exàmens, la gent no estudiarà i tindrà temps per protestar. Si hi ha exàmens, els estudiants no s’implicaran.

Alguns estudiants han intentat, explicar que es tracta d’un falç dilema que s’han autoimposat i que bloqueja l’acció. Altres han dit que fer eixa proposta enviarà un missatge incorrecte als mitjans, perquè reforça la idea de que volen fer vaga per no estudiar i examinar-se.

Al seu torn, els estudiants prenen la paraula i exposen que la reunió amb el Rector sobre la pujada de taxes no ha estat satisfactòria perquè els hi explicà que és d’obligat compliment.

Cal, aleshores, forçar al rectorat perquè siga proactiu ja que sembla que està disposat a acceptar la totalitat del RD 14/2012.

Es proposen actuacions concretes com la paralització de la cumplimentació d’actes ja que els representants de l’alumnast entenen la proposta perquè estractaria únicament d’un problema burocràtic/adminsitratiu i que les actes queden obertes a la impugnació.

L’alumnat està més preocupat per les taxes que per les actes i estan disposats a mobilitzar-se i fer pressió.

L’assemblea planteja preguntes que haurem de resoldre consultant diferents fonts:

– La direcció del departament pot assignar la constitució de l’acta al departament?

– Quina repercusió té no signar les actes per al professorat assiciat?

– És cert que els titularts si no signen les actes poden ser inhabilitats?

Pren la paraula el company José Manuel Luís que ha estat present al de matí d’avuí a la eunió amb els agents sindicals; el quals no han tingut cap dubte a recolzar la convocatòria de vaga del professorat associat. Has analitzat conjuntament la situació que genera en el col·lectiu tant l’aplicació del decret Wert com l’actutut de rectorat.

Es proposa secundar la vaga estatal en el sector educatiu del 22 de maig i a partir del 23 el porofessotat associat es declararà en vaga indefinida. Es recorda que s’ha de fer l’anunci formal de vaga amb deu dies d’antelació.

Es vota esta proposta únicament entre el professotat associat assitent i surt el següent resultat:

79,3 % a favor

3,4 % en contra

17,2 abstencions

Una de les assistents es planteja si l’assemblea és suficientment representativa com per a prendre decisions d’aquesta magnitud.

Un altre assistent reflexiona sobre la força que tenim com a col·lectiu ja que podem declarar-se la major part de nosaltres e vaga indefinida perquè desenvolupem una altra activitat principal remunerada.

Rafa Miralles comenta que tenim l’obligació de ser optimistes però hem de fer-se resó sobre el que està passant als departaments entre els titulars que sembla que no estiguen massa engrescats en les mobilitzacions. La vaga cal plantejar-la no com un acte únic del col·lectiu associat sinó també de la resta de col·lectius de la Universitat. També opina que al Rector se li ha de presentar un document, que serviria com a punt de partida, en què es diga que cap associat/da ha de ser acomiadat; i que els Rector ens ha de garantir uns mínims tot i tenint present que hi ha uns crèdits estructurals que es perden per diferents motius com puga ser la finalització de les llicenciatures.

Una representat de l’alumnat del grup Acontracorrent exposa que des del seu grup es recolzen les decisions del professorat associat pel que fa a la vaga del 22 i la indefinida. Tanmateix troben necessari aglutinar també els titulars i el PAS, el personal becari i per suposat tot l’estudiantat. En resum, unitat de tota la comunitat educativa universitària. No obstant això, després destar tot el curs amb mobilitzacions, les assemblees i els sindicats d’estudiants no tenen capacitat de mobilització amb els exàmens finals a menys d’un mes. Per tal de combatre l’elitització de la universitat com a conseqüència de l’augment de taxes i de la EU2015, és ara el moment de promoure mobilitzacions però es necessiten garanties davant dels examens, la correcció, les notes i les actes finals. En definitiva, necessiten informació precisa amb fonament legal per poder explicar entre els seus companys/es les nostres mesures i que reben el seguiment que es mereixen.

Una de les assistents apunta que cal ajustar més quins son els objectius de la vaga. Li conteste que l’objectiu primer ha de ser la retirada immediata del RD Wert. Un altre objectiu ha de ser assegurar la permanència de la contactació del professorat associat. La vaga acabaria si açò s’aconseguix.

Un dels assistents insistix en que cal cridar a la vaga, tant nosaltres com els agents sindicals amb independència del que puga passar i que aquest dret individual exercit col·lectivament és el mitjà de lluita més poderós. Que bé és cert que tenim el temps en contra perquè les classes acaben el 26 però que no cal deixar passar l’ocasió perquè estem començant a articular-nos com a moviment i que en el futur estarem articulats per a defensar els nostres interessos col·lectius i particulars.

Un altre dels assitents proposa que estudiants i professors acorden procediments perquè els estudiants no resulten perjudicats i puguem crear un gran problema al ministeri. Que els professors de plantilla se sumen a la no signatura d’actes, excepte en les assignatures de l’últim curs de titulació, i acorden amb els estudiants procediments que no els perjudiquen -exàmens i notes- i puguen mobilitzar-los per al dia de vaga general i més.

Es duu a terme la votació del punt en què se li ha de demanar al Rector que emeta una declaració pública d’insubmissió al RD 14/2012 i s’aprova per unanimitat

S’acorda també fixar, en funció de les informacions que es vagen recopilant i de les situacions que vagen esdevenint, una nova assemblea al llarg de la setmana vinent.

Es clou la sessió a les 21.10 h

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Informació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Acta de la III Assemblea

 1. Honestidad ha dit:

  Me parece una injusticia que solo entreguéis las actas a quienes finalicen la licenciatura o grado. Los alumnos que continuamos también nos vemos muy afectados, especialmente por las pocas becas que recibimos, pero que aún así es mucho para nosotros. Es prioritario que toméis una decisión sobre las actas. Hay alternativas muy factibles que plantean algunas asambleas espontáneas que están subiendo estos días en las aulas. Recordad el plan Bolonia y su evaluación continuada de los alumnos durante el curso, trabajos/prácticas, lectura de libros, asistencia, debates, etc. Creo que ya podéis valorar a los alumnos y no precisamente con un aprobado general de 5 (como ocurrió en 1988). Esto permite que los alumnos no estén pendientes del examen y se unan a la huelga.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s