Assemblea del 7 de maig

A l’Assemblea celebrada hui dia 7 de maig s’ha arribat a diferents acords, però, per sobre de tots s’ha de remarcar la proposta als sindicats de convocatòria de vaga indefinida del professorat associat de la Universitat de València. Aquesta convocatòria està, evidentment, oberta a qualsevol altre col·lectiu que s’hi adheresca.

Acta ASSEMBLEA PROFESSORS ASSOCIATS de 2012-05-07

A les 19.15 comença l’assemblea, fent un resum de la situació actual, des del Decret de desembre, passant pel punt 11 del consell de Govern del 28 de febrer i els seus Criteris per atendre les situacions conjunturals de plantilla durant el curs 2012/2013 i el RD Llei 14/2012 de 20 d’abril i les seues implicacions en la baixada de la qualitat universitària.

S’informa de les converses tingudes amb la Vicerectora d’Ordenació Acadèmia i Professorat i amb el Vicerector d’Economia, on aproximadament amplien a 32 crèdits 773 professors/res i passen a 16 crèdits 540. No hi ha càlculs fidels sobre la incidència en el professorat associat, però algunes estimacions indiquen la no renovació de la gran majoria dels més de 1.100 docents.

Es comenta que el dia 8 de maig es reuneix el Consell de Govern per pronunciar-se sobre el RD Llei 14/2012 i que ja s’ha penjat un esborrany en la web de la UV.

La comissió organitzadora de l’assemblea proposa una sèrie de mesures per a lliurar al rectorat per minimitzar l’impacte del RD. S’estableix un debat sobre prioritzar aquestes mesures o les demandes contra el Ministeri i la retira del RD i sobre demanar al rectorat l’insubmissió davant el RD (la no aplicació de facto del RD).

Es parla sobre si les accions a prendre són exclusivament del professorat associat o de tots els altres col·lectius de la comunitat universitària. S’arriba a l’acord de que, tot i que comença convocant el professorat associat, el RD afecta a tota la comunitat universitària i s’establiran mecanismes per incorporar tant la resta de professorat com alumnat a les mobilitzacions i accions que es duguen a terme.

Dins l’apartat mobilitzacions, s’aprova iniciar una VAGA INDEFINIDA en els pròxims dies, previsiblement la setmana pròxima, degut a la necessitat de realitzar accions ràpides i contundents davant la gravetat del RD. Hi ha intervencions que adverteixen de la necessitat d’implicar més col·lectius (com ara els becaris) i d’estar preparats per la possible criminalització d’aquestes accions en favor de l’ensenyament universitari de qualitat.

Aquesta mesura es vota a ma alçada amb el següent resultat:

SI a la VAGA: 90,63% dels assistents

NO a la VAGA: 0% dels assistents

ABSTENCIONS: 9,37% dels assistents

 S’aprova la creació d’una comissió de mobilitzacions que coordinarà junts als sindicats la convocatòria de la Vaga.

S’aprova la creació d’una comissió de premsa per tal de fer difusió dels acords que ha pres l’assemblea.

 Es decideix convocar la nova assemblea el dijous 10 de maig.

 L’assemblea s’acaba a les 21.15 hrs.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Convocatòries. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Assemblea del 7 de maig

 1. Honestidad ha dit:

  Los profesores asociados habéis demostrado lo importantes que sois para la calidad docente de las universidades, los alumnos os apreciamos y valoramos, y así lo hacemos notar en las evaluaciones al profesorado.
  Sabéis que parte de esta situación es responsabilidad de vuestros compañeros, profesores titulares, que no han investigado y no tienen reconocido al menos un sexenio que justifique el 50% de su horario laboral, y ahora quienes no han cumplido tendrán que asumir más docencia y el reparto de horas lectivas o créditos os afecta directamente. También que la Universitat
  no ha exigido el cumplimiento de esta función, porque mientras haya dinero ancha es Castilla!!!.
  Pero las consecuencias negativas de la huelga indefinida, a la que tenéis derecho, serán para vuestros queridos alumnos.
  La decisión de no entregar las actas afectará a quienes nos hemos esforzado y tenemos una beca, en mi caso privada- Universia Banco Santander beca progreso (1.100€)- que no podremos renovarla por no acreditar que hemos superado los créditos y hemos aumentado la nota media del expediente académico, perderemos el dinero con el que pagar los libros que nos recomendáis en las guías docentes. Otros alumnos que terminen su período de facultad no obtendrán el título, perderán un año de posibilidades laborales, solicitud de becas de investigación o acceso a máster, por no poder acreditar que disponen de la titulación. Pero ese no es vuestro problema, verdad?

  Reivindicad vuestros derechos, pero haced pagar la irresponsabilidad a quien le corresponda.
  Vosotros asumís las consecuencias de irresponsabilidades de otros. Pero disponéis de un trabajo, vuestra actividad laboral principal.
  Vuestra decisión de no entregar las actas, hace que otra irresponsabilidad la asuman vuestros queridos alumnos.

  Esperamos veros pronto en las facultades, o mejor, que no os vayáis nunca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s